En gräddig tårta!

Det var länge sedan jag uppdaterade bloggen. Men nu vid jul har det varit något varje dag. Julen var fantastiskt. Mysig och väldigt väldigt trevlig. Den firades hos svärföräldrarna tillsammans med min makes syster, hennes man och deras ettåriga dotter. Det blev en lugn jul. Inte alls den jul jag är van vid. Men som sagt, vädligt mysig.

På min födelsedag blev det en gräddtårta. Egentlige hade jag planerat nått helt annat, men på grund av tidsbrist fick det bli en sådan. Och så lyckad den blev.

Det blev sockerkaksbottnar med kakao. I det understa lagret blev det körsbärsmarmelad. Och i det andra blandade jag en citron med dess saft och rivna skal tillsammans med 100gr smält mörk excellence choklad med hallonfyllning och 100 gr philadelphiaost. Låter lite rörigt men det blev grymt gott.

Det blev även pepparkaksmuffins. Och min man älskade dem.

Jag fick massor med fina julklappar och födelsedagspresenter. Och själklart handlade massor av dem om bakning;)

 

Hoppas ni alla haft en underbar jul. Snart stundas Nyårs och då blir det ber bakning;)

 


dagens bakning

Idag var min pappa på besök. Han kan inte komma då jag fyller år. Han kör lastbil och är mest troligt i norge då. Jag bakade en sats med cupcakes och gjorde frosting efter eget recept. Ett måste för de som älskar riktigt choklad med mycket kako.

  • 200 g  choklad gärna 70% cacao (smält över vattenbad)
  • 200 g philadelphia ost
  • 1 dl florsocker
Rör samman allt i en bunke, fyll en spritspåse och dekorera.
Själva frostingen blir rätt mastig så använd inte för mycket.
Grundreceptet till mina cupcakes är från Leila bakar. Och jag valde de med citron i för att få en frisk smak i.
Jag valde att förvara dem i en brödlåda och det passade perfekt!!

I morgon blir det fler cupcakes. Då med polkagrisfrosting. Hoppas jag lyckas;)



Jag var som jag skrev på loppis i söndags. Jag hittade till mina stora glädje en gungstol. En lite mindre variant som jag ska klä om. Min underbara make hittade en filt. En med mormorsrutor och min söndag var återigen räddad;)
Jag lägger upp bilder på dem senare;)

Ha en trevlig dag!

kanderade äpplen!!

Sist jag gjorde kanderade äpplen var på ett lajv för kanske 6 år sedan. Och då satt jag mest och tittade på och rörde om i grytan och fick sedan äta hur många jag ville. 5 st tryckte jag i mig. vilket jag ångrade rätt fort. Jag fick ont i tänderna och på tungan. Men till medeltidsföreningens luciavaka har jag och maken gjort dessa urgoda kanderade äpplen.

I morgon söndag, blir det loppis som sagt. Och till min lycka så finns det faktiskt pengar till att köpa nått fint.
jag är på jakt efter både en bokhylla och ett vitrinskåp.

Jag ska börja försöka sy på allvar igen efter jul och nyår. Det är så fullt med skrot och kartonger i mitt syrum nu och det gör mig bara stressad och less.

Nu blir det morgonmys med familjen!!!

 


Loppis


På söndag är det dags för loppis. Jag älskar loppisar och allt vad begagnat heter.
Jag är svag för tryckta dukar och teak. Just nu är vi på jakt efte en liten bokhylla i teak. Men det verkar bara finnas i andra städer än skellefteå. Svårt att få hem dem från typ malmö. Dyrt om inte annat.

På söndag ska vi leta efter lite inredning hade jag tänkt. En bordslampa är vi i stort behov av. VI har gjort oss av med ikeahyllan på övervåningen som tog sån plats och samlade mest bara damm.

Vet ni av någon teakhylla som bara står och väntar på att få komma hem till oss, hör av er;)


Och tills på söndag får jag drömma och titta på andras bloggar!!
Jag är ingen riktigt bloggläsare, men när det kommer till retro, 50-tal och pinup bloggar så blir jag lätt fast i dem.

PINUP COUTURE
50TALS JAKTEN
LJUVA 50-tal
för oss i norr:D
Rockabillybloggen -Blogg från en Umeåtjej:)

Fylla år!

Jag sitter och ska beställa muffinsformar och strössel till jul. Både min man och min son sover sött och jag sitter ensam med hunden bredvid mig i soffan och har julkänslor ut i fingertopparna.
Jag vill ut i skogen med varm choklad i en termos och mackor med korv på. Jag är en sån där person som älskhatar vintern. Det är vackert, men alla lager kläder kan göra mig galen. Även om det är mysigt med halsduk.



Jag fyller snart år och det blir en massa godfika. Jag har för vana att göra en tårta som föreställer något. Jag minns inte vad det blev förra året, men en gång blev det en tårta i form av ett extraliv från mario. Det får bli en överasking vad det blir i år. Men jag lovar att fota för er som tyvärr inte blir bjudna på den. Och jag lovar, den blir god oxå. Jag beställer mina formar från Klara Färdiga
Jag vet inte vad jag ska beställa för strössel eller om jag ska rulla små julgranskulor själv?
Nu vill jag börja baka, men det är lite sent. Det blir en kopp varm choklad. Sedan bums i säng.

RSS 2.0