Flyttlass!

Många trodde att min lilla hemlis var att jag var gravid. Jag kan säga såhär. NEJ jag är inte gravid. Men det hade kunnat vara det. Min lilla Hemlis är vi ska flytta. Huset är som gott som sålt. Och vi söker lägenhet i Kåge. Det är med blandade känslor. Men det känns bra. Huvudsaken är att jag har min man och vår son bredvid mig. Jag skulle kunna bo vart som helst bara jag fick ha dem med mig.

Men att bo i lägenhet, speciellt en trea efter att ha bott i ett stort hus är en STOR förändring. Men denna lägenhet är bara tills vi hittat vårt drömhus.

Vet ni av nån som hyr ut lägenheter i ostvik eller kåge. Hör av er

kram


Inte nu, men snart!!

Inte nu, men snart. Vilket betyder nästa år så ska jag, tillsammans med Hanna börja med Lindy hop. Förhoppningsvis får vi med oss våra karlar. Jag vet att S vill. Men nu när han börjat med boxningen så kanske det är mer lockande. Men tydligen så ska ju dans vara bra för boxar.

Jag är så peppad. Livet känns aningens roligare helt plötsligt. Jag håller även på att baka i detta nu. Jitterbuggare blir det. Rosa ska de bli:D

I nästa inlägg kommer jag avslöja en liten hemlis ;)

Kram på er så länge!!


Drömmer fortfarande om....

Jag har av någon anledning börjat tycka om rosa. Bara sådär. Jag skulle nog aldrig ha rosa i mitt kök. Men det är rätt gulligt. Jag vet att SMEG gör vitvaror i retrostil, men jag har hittat ett märke från USA som gör minst lika snygga vitvaror om inte snyggare som heter BIG CHILL. Jag avgudar spisen. Och vem vill inte ha en egen kitchenaid? och varför inte en rosa?? Jag har letat som en galning efter snygga tapeter. Och på hemsidan www.thibautdesign.com finns det tapeter med flamingos, hawaii motiv, och varför inte en tapet med palmer??

 

Turkos, eller Jadegreen som den här färgen tydligen kallas är underbar. Den här färgen skulle jag absolut kunna tänka mig i mitt kök. Men jag lär nog få drömma vidare...spisen kostar iofs inte skjortan men kylskåpet från BIG CHILL gör min plånbok anfådd. Som sagt drömma får man....

www.thibautdesign.com
bigchillfridge.com
www.bagarenochkocken.se

Kram!

Rama in ögonen!!

Jag har alltid varit riktigt kass på att ha solglasögon. Men nu i sommar har jag använt dem flitigt. 4 par har dock gått åt. Jag har tappat bort ett par, Walter rev sönder ett annat, sedan vet jag inte vad som hänt de andra. Men nu köpte jag mig ett par "raybans" på kreta som funkar rätt bra.

Dock så hittade jag en hemsida som säljer snygga Vintage solglasögon!!

http://www.sovintage.se/cat-eye-c-108?sort=1&page=1

Jag har redan hittat över 5-6 par som jag vill beställa.

 

Kram!


Hur har din dag varit??

Jag fick frågan för ett tag sedan varför jag gillar 50-talet. Han som frågade menade på att kvinnan var mer ett redskap för mannen. Att Kvinnan skulle föda barn, städa, laga mat och sy kläder till barnen.

Det var säkert så då vad vet jag? Men det är ju inte därför jag gillar denna tidsålder. Jag älskar kläderna, frisyrerna, sminket, möblerna, husen, musiken. Kort och gott det mesta. Men jag skulle aldrig någonsin bli en hemmafru och göra allt i hemmet och inte få kräva nått i gengäld. Men jag skulle inte ha nått emot att gå i en klänning hela dagarna och ha en fin frisyr. Jag tycker om att ha städat hemma när min man kommer hem, för jag vet att då gör han detsamma för mig.

När jag gifte mig fick jag en bok av en mamma till en av mina bästa vänner. Nygifta heter den. Jag tror att det är en ny bok men allt som står i den är så himla roligt. Boken försöker att få en att tro att en är till för både maka och make, men det är mest bara förslag och angivningar för hur en kvinna skall sköta hemmet. Allt från hur man viker servetter till hur man tar hand om hushållskassan.

"När mannen kommer hem ska du som husfru möta honom vid dörren. Lyssna på honom vid middagen på hur hans dag varit. Tyng inte honom med vardagliga problem"- nått sånt står det i boken. haha. Helt galet

jag kom åt en bra hemsida där någon gjort ett test på hur man skulle klara av att leva som en kvinna på 50-talet.

http://www.jenbutneverjenn.com/2010/05/welcome-to-50s-housewife-experiment.html

Det är mycket läsning men den är å andra sidan väldigt intressant.

 

Nu har du nått att göra!!

 

kram!


Twin Peaks Cherry Pie

Det finns få saker som är så gott som min mans körsbärspaj. Han gillar när den är varm, jag däremot föredrar den kall. Och helst då med ett glass kall mjölk till!

Jag hade tänk baka blåbärskakor...men det fanns så lite blåbär i skogen här så det blev tyvärr inte. Synd det. För det är ju så fruktansvärt gott.

Det har blivit lite loppisar på senaste tyvärr, och jag har inte haft ork eller ens lite tid till att sy. Men det kommer. Mycket att göra ute på gården nu. Vi har planterat ett träd och vi ska så gräs. Det finns ALLTID nått att göra när man har hus. Men det är helt klart värt det.

Jag ska börja göra om i sonens rum också. Fast jag har svårt att bestämma tapeter. Jag ska måla 3 väggar och så en fond på ena..eller ska jag våga tapetsera hela rummet? det ska bli ett riktigt pojkrum. Jag  är sugen på ett indian och cowboyrum som andas 50-60tal.. Återstår att se om jag lyckas med det:D

 

Ha de gött!!

 

 


Hemma från Kreta!!!

Jag har varit rätt frånvarande från bloggen. Jag har inte haft dator eller internet. Nu har jag det.
I fredags kom jag hem från Kreta efter att ha varit där en vecka. Min makes pappa bjöd sina barn och deras respektive + deras barn. Allt som allt var vi 13 stycken.
Kreta var mysigt, varmt och rätt galet. Jag gillade kvällarna bäst. Då var det inte så varmt. Alla underbart vackra blommor, jag är helt hänförd över dessa buskar av hibiskusar. Jag hade velat ta med dem hem.
Jag blev dock besviken över deras utbud i butikerna. Över 200 butiker och det var mest samma krimskrams i alla, för att inte tala om kläderna. De fanns jättefina kläder där oxå men väldigt mycket skit om jag får uttrycka mig starkt.
Men jag hittade faktiskt en klänning och en solhatt. Och en bikini.
Sonen badade massor och han hade så roligt. Det var verkligen ett äventyr att resa med barn.  Men både flygresan hem och dit gick jättebra. Han sov mesta delen av tiden.
Jag är dock inte sådär brun som de flesta av dem som arit utomlands är. Kan ju vara för att det inte är så enkelt att få tid för vila när man reser med barn.
Men nu så är vi hemma, och jag älskar det. Jag har haft en underbar vecka som sagt, men hemma är ändå alltid bäst. Speciellt nu på hösten.
Idag är det en mysdag, söndag. Jag har klippt gräset och påtat på gården. Nu står min man och lagar mat och jag ska just gå och väcka sonen som fortfarande inte hämtat sig från resan.

önskar er alla en underbar söndag!

RSS 2.0