leksaker...var de inte lite bättre förr??


och så är julen snart här, vad ska man köpa i julklapp till sin lilla son? Han är ju bara 4 månader då julen infaller. Jag vet, för det har jag sett på bilder, att jag gillade speldosor. Ni vet, sådana man snurrade på och så spelades en trudilutt upp, med ett rätt trist metaliskt ljud då den var helt i plåt. Jag sjöng på min påhittade engelska ståendes i barnmatstolen vid köksbordet och höll låda inför hela familjen....Det vill jag att min son ska få göra också...så en sån ska han ha.

jag hade även en snurra, den minns jag faktiskt allra mest. Såg att den fanns att köpa på Åhléns faktiskt för en rimlig summa. Även den var i plåt.
Farfar hade en massa gamla leksaker i plåt kvar när jag var barn. Han hade sparbössa i form av en apa som svalde ett mynt om man drog i svansen.  Jag och mina yngre tvillingbröder hade fruktansvärt roligt med den där. Till slut var den dock smällfylld med mariekex. Jag har letat som en sårad efter en likadan på internet men det enda jag funnit var en negerbössa. Får jag säga så? Kanske ska säga mörkhyadbössa?

Från mig om min man blir det nog leksaker i trä. För resten av släkten lär nog köpa leksaker i plast. Hoppas de tittar på CE märkingen så inte leksakerna innehåller en massa gifter. Sånt ska man tänka på, fick jag läsa mig till i tidningen här om dagen. Man lär sig alltid nått nytt.

Nu ska jag krypa till kojs!!

Kommentarer
Postat av: Anna

Nåh, ni kan ju även köpa julklappar i tyg. Då gärna återbrukat tyg så innehåller det mindre gifter och så vidare. Nu tillverkar jag ju bara kläder och sånt, men det finns sånna fina sidor som säljer leksaker som är jättefina. Du har säkert sett massor av dem. Såg virkade skallror och mobiler tex. Jag vill ha till Anja virkade eller sydda bakverk, men dom kostar ju en del. Kring 50 kr styck och man vill ju ha en hög så...

2009-11-27 @ 07:54:02
URL: http://bakomsidan.blogspot.com/
Postat av: Linn-Marie

jag har beställt en bok om virkning..så hon får sig nog en semla eller två:)

2009-11-27 @ 08:55:03
URL: http://himlaretro.blogg.se/
Postat av: Anna

Åh... åh... åh.... åååååh!

2009-11-27 @ 11:23:16
URL: http://bakomsidan.blogspot.com/
Postat av: Zara

Jag håller med fanns mycket roligare leksaker förr!! JA jag kommer ihåg jularna i Unbyn som om det var igår... VArför är julen inte så längre? Har man blivit för stor för att tycka om julen och snön??

2009-11-27 @ 14:51:15
URL: http://millybus.blogspot.com
Postat av: Lovisa

Haha. "mörkhyadbössa", världens roligaste ord!

2009-11-27 @ 15:34:02
URL: http://sidekickbloggen.blogg.se/
Postat av: Lovisa

http://flerbarnsmamma.se/?p=4031

världens sötaste flodhäst :) vinn den!

2009-11-28 @ 11:06:45
URL: http://sidekickbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0